27/08/2002 anasayfa>>> <<<önceki gün   bugün   sonraki gün>>>
English
yenibir.com
Genç Hürriyetim
Agora
Gündem
Politika
Avrupa Birliği
Dünya
Ekonomi
Spor
Yaşam
Teknonet
Tüm Haberler
Yazarlar
Kültür Sanat
Magazin
Özel Dosyalar
Hava Durumu
Astronet
Televizyon
HÜRRİYET EKLER
Bilim
Otoyaşam
Seyahat
Pazar
Kelebek
Teknonet Son Güncelleme 22:49
27.08.2002
Cehennem.org'dan terör açıklaması
 

İnternet kullanıcılarının şifrelerini aldığı ve terör örgütleriyle işbirliği içinde olduğu iddia edilen "www.cehennem.org", "sitenin, hiçbir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını, sadece gelen talep üzerine fake mail sistemini açtıklarını" bildirdi.

Yaklaşık 10 bin Türk internet kullanıcısının şifresini ele geçirerek, sitesinde "kurban listesi" başlığı altında yayınlayan ve hosting firması tarafından kapatılan cehennem.org, internet üzerinden açıklama yaptı. 

Ücretsiz web sitesi alınan geocities.com'dan yeni bir site adresi alan cehennem.org, gazetelerde bir süreden beri kendileri ile ilgili çıkan haberlerin üzüntü verici olduğunu ifade etti. 

Cehennem.org'un hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığı bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi. 
"Kimse için sipariş üzerine mail ve benzeri kırma işlemi yapmamaktayız. Türkiye'de ve dünyada fake mail denilen bu sistemi kullanan birçok site ve program var. ...Biz kimseye (mail kırın) şeklinde yaklaşmadık. ...gelen talep üzerine fake mail sistemini açtık. Sağladığımız fake mail servisinden hiçbir şekilde para kazanmadık. Hosting bedelini bile cebimizden verdik. Türk İnternet Birliği adlı kuruluşu, hakkımızda ileri geri asılsız haberler çıkararak halkımızı yanılttıklarından dolayı kınıyor, asılsız haberler çıkartmak yerine halkı bilinçlendirmeye davet ediyoruz..."  

TİB'DEN KARŞI AÇIKLAMA
Türk İnternet Birliği de açıklamasında, söz konusu sitenin fake mail (bir kişinin başka bir kişinin adresi üzerinden mesaj göndermesi) yöntemini kullandığını kabul ettiğini belirterek, söz oyunlarıyla kimsenin aldatılmamasını istedi.

Sitenin terör örgütleriyle bağlantısı olduğu yolundaki haberlerin ABD kaynaklı olduğu, bu konuda kendilerinin bir bilgisinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: 
 "Sadece fake mail yapmaları bile hoş olmayan bir davranış. Bu tarz faaliyet gösteren sitelerle mücadele mutlaka devam edecektir. Bu mücadeleyi de biz değil kullanıcılar kendileri yapacaktır. Bizim amacımız bu konuda internet kullanıcılarını sadece uyarmaktır."

 (aa)


Ana Sayfa | Son Dakika | Tüm haberler | Gündem | Dünya | Ekonomi | Spor | Yaşam | Bilim-Teknoloji | Yazarlar
Kültür Sanat | Magazin | Özel Dosyalar | Piyasanet | Hava Durumu | Astronet | Televizyon
İnsan Kaynakları | | Arama+Arşiv | Bize ulaşın | Yardım
© Copyright 2002 Hürriyetim
www.hurriyetkurumsal.com